A Player.hu töltötte a legjobb médiakolbászt, de a 24.hu és a Költözzbe.hu blog csapata is különdíjas volt a hartai szerkesztőségi kolbásztöltő versenyen.

A hétvégén a hideg idő sem vette kedvüket a szerkesztőségeknek Hartán, hogy betöltsék a
legjobb médiakolbászt.
A Hartai Kolbásztöltők Társasága egy különleges eseménnyel állt elő, első alkalommal
megszervezte a Szerkesztőségi kolbásztöltő versenyt, hogy kiderüljön a hazai tollforgatók
közül kinek a kezében áll jól a húsdaráló és a kolbásztöltő is. A verseny lényege, hogy a
résztvevők a kézi hajtású, hagyományos eszközökkel és hozzávalókból milyen állagú és ízű
kolbászt tudnak elkészíteni a saját és a helyi zsűri rendkívül kritikus igényeinek megfelelve.
A csapatoknak a klasszikus parasztreggeli és az indító pálinkák utáni kolbászkészítés közben
további komoly feladatokat kellett megoldaniuk. Ilyen volt például kitalálni a disznóvágás
állandó kellékének, a pálinkának gyümölcsösszetevőjét vagy fordított kalapácsfejjel minél
kevesebb ütésből beütni egy szöget a rönkbe, de extra pontokért bélfújásban vagy
töltőkifújásban is élen jártak a csapatok.
A rendkívül jóhangulatú versenyen mindenki kitett magáért, töltöttek a hagyományos sváb
hartai kolbásztól kezdve különleges bajor recepttel készülő 24.hu-s kolbászt is. A zsűri –
amelynek helyi elnökei a közel 50 éve családilag kolbásztöltéssel foglalkozó Kaiber Henrik és
Dollenstein László, polgármester voltak – külön díjazta a legjobb kolbásztöltőket /Player.hu/,
a legjobb hagyományos kolbászt /Költözzbe.hu blog/ és a legkülönlegesebb kolbászt /24.hu/
is.
A Player.hu „A Lebowski böllérek” nevezetű csapata, akik győzelmüket többek között a
kolbásztöltőből a húst fordítva kifújó produkciójuknak és speciális receptjüknek is
köszönhetik, boldogan vágták le első díjazottként a tábla szalonnát, amelyet vándorkupa
helyett kaptak. „Külön készültünk az eseményre, speciális hozzávalókból egy igazi
kolbászkülönlegességgel, a Jamaica Sunrise-zal szálltunk harcba a legjobb médiakolbász
díjért, örülünk, hogy a zsűri is díjazta az erőfeszítéseinket” – mondta a győztes csapat
kapitánya. „Ezek után megpályázzuk a kistérségi kolbászveresenyen a 2. helyet, mert ugye az
első az mindig előre le van osztva. Utána pedig megpróbálkozunk külföldre terjeszkedni”-
folytatta Peti. A többi díjazott füstölt csülköt, kolbászt és szalámit vihetett haza, hogy ne csak
az emlékeikben éljenek tovább a helyi ízek.
Kis csapatunkkal szeretnének hagyományt teremteni, és az idei 25 főről néhány
éven belül minél nagyon létszámban lecsábítani a szerkesztőségeket a következő Média-
kolbásztöltő versenyekre.

Addig is várunk szerettetel minden kolbászt készíteni, csapatot építeni vágyót kis falunkba, Hartára, hívj minket bátran a részletekért!

Mielőbbi Kolbásztöltésre fel, vár Titeket a Hartai Kolbásztöltők Társasága!